Bestelbusverzekeringen: Wat je moet weten voordat je kiest

Bestelbusverzekeringen: Wat je moet weten voordat je kiest


Het kiezen van een bestelbusverzekering is een belangrijke beslissing voor ondernemers die afhankelijk zijn van hun bedrijfswagen(s) voor dagelijkse activiteiten. Hier zijn enkele cruciale aspecten die je moet overwegen voordat je een Bestelbusverzekering kiest:

1. Soorten dekking:

 • WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid): Dit is de wettelijk verplichte basisverzekering die schade aan anderen dekt. Het dekt geen schade aan je eigen bestelbus.
 • WA + Casco (Allrisk): Deze uitgebreide dekking omvat schade aan anderen en schade aan je eigen bestelbus als gevolg van ongevallen, diefstal, brand, en vandalisme.

2. Zakelijk versus particulier gebruik:

 • Voor bestelbussen die uitsluitend zakelijk worden gebruikt, is een zakelijke bestelbusverzekering noodzakelijk. Zakelijke verzekeringen houden rekening met het zakelijke gebruik en bieden doorgaans uitgebreidere dekking.

3. Aanvullende dekkingen:

 • Overweeg aanvullende dekkingen op basis van de specifieke behoeften van jouw bedrijf, zoals inzittendenverzekering, rechtsbijstandverzekering, pechhulpverzekering, of dekking voor specifieke goederen die je vervoert.

4. Eigen risico:

 • Bepaal het niveau van het eigen risico. Een hoger eigen risico kan leiden tot lagere premies, maar zorg ervoor dat je het eigen risico kunt dragen in geval van schade.

5. Premiebepaling:

 • Begrijp hoe de premie wordt bepaald. Factoren zoals het type bestelbus, het gebruik, het aantal kilometers dat jaarlijks wordt gereden, de regio, en het schadeverleden spelen een rol in de premieberekening.

6. Schadevrije jaren en no-claimkorting:

 • Maak gebruik van schadevrije jaren. Verzekeringsmaatschappijen belonen schadevrije jaren vaak met no-claimkorting op de premie.

7. Vergelijk verschillende verzekeraars:

 • Vergelijk niet alleen op premie, maar ook op polisvoorwaarden, dekkingen, klantenservice, en reputatie van de verzekeraar. Online vergelijkingswebsites kunnen handig zijn, maar lees ook de polisvoorwaarden grondig door.

8. Rijgedrag en preventiemaatregelen:

 • Sommige verzekeraars bieden kortingen op basis van rijgedrag. Overweeg ook preventiemaatregelen zoals beveiligingssystemen voor de bestelbus, die vaak kunnen leiden tot lagere premies.

9. Internationale dekking:

 • Als je internationaal opereert, zorg dan dat de verzekering internationale dekking biedt en voldoet aan de vereisten van de landen waarin je actief bent.

10. Klantenservice en claimafhandeling:

 • Onderzoek de klantenservice en claimafhandeling van de verzekeraar. Snelle en efficiΓ«nte afhandeling van claims is van groot belang.

11. Periodieke evaluatie:

 • Periodiek evalueren van jouw bestelbusverzekering is essentieel. Bedrijven veranderen, en hun verzekeringsbehoeften veranderen ook. Zorg ervoor dat de gekozen verzekering nog steeds aansluit bij de evoluerende omstandigheden van jouw bedrijf.

Door deze overwegingen zorgvuldig te analyseren, kun je een weloverwogen keuze maken voor een bestelbusverzekering die past bij de specifieke behoeften en omstandigheden van jouw bedrijf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *